OP STREEK – HISTORIE

Logo

Op Streek

Wereld(dans)muziek orkest

Gea, Hessie, Gouke

Ruim 13 jaar geleden besloot een aantal leden van de volksdansvereniging "Da Swiedanja" een klein orkest op te richten om muziek te gaan spelen, geënt op het repertoire uit de Beer- en Meeraak. Daarbij zou dit orkest zich gaan richten op het dansrepertoire van de volksdansvereniging. Het was een aarzelend maar enthousiast begin met o.m. Gouke Geus op viool, Geja Everaarts op klarinet en Maaike van den Akker op gitaar.

Jelle

 

Na komen en gaan van enkele andere muzikanten, voegden zich hierbij: Gea Meester die haar danservaring heeft opgedaan bij "Yduna" uit IJsbrechtum (blokfluiten en zang); Jan Eijzenga – wel liefhebber van volksmuziek maar geen danservaring – (gitaar); Hessie Kloosterman met accordeon en trekzak (zij verdiende haar sporen bij het toenmalige huis­orkest van "Da Swiedanja": "Burengerucht" en was vrij omdat dit orkest werd opgeheven); tenslotte kwam Jelle Boonstra het orkest versterken met slagwerk en percussie.

 

Gea, Hessie, Gouke

Ons repertoire is wereldmuziek uit m.n. De Balkan en Oost-Europese landen, maar ook Nederland, Israël, Ierland, (Zuid-)Amerika enz. En hoewel deze muziek zich voornamelijk richt op het volksdansen, treden wij ook op bij bruiloften, partijen en andersoortige evenementen. Want veel van de liederen uit ons repertoire lenen zich ook heel goed voor luistermuziek.
Onze naam "Op Streek" is ontleend aan het paarrijden bij schoon­schaatsen. Ook in de dansmuziek moet je heel goed met elkaar "op streek" zijn, d.w.z. in het zelfde ritme en in het juiste tempo. En, natuurlijk moet je ook goed met elkaar overweg kunnen. En dat kunnen we!!

Contactadres: Gouke Geus te Leeuwarden, tel. 06-13199168,

Fluit     Geja-Jan-Maaike     Luit

Vragen, suggesties m.b.t. de website?